Motoros és lovasékszerek

Öltözködés:

A lovas emberek öltözete, nagyvonalaiban hasonlít a motoros emberek öltözködéséhez.
A motorozás, mint életstílus, magával hordozza azokat az öltözködési szokásokat, amik utalnak arra, hogy egy motoros férfival, vagy hölggyel van dolgunk. Ez hasonló, mint a lovas embereknél, ez nem csak egy egyszerű hóbort, hanem egy életstílus, ami igencsak ráütötte bélyegét az öltözködési szokásaikra is. Elsősorban a jobb minőségű, farmernadrágok, bőr, ruhadarabok azok amit előnyben részesítenek, és természetesen ennek is megvan a kézen fekvő magyarázata. A motorozás, és a lovaglás is veszélyeket rejthet, akár egy esés, vagy bukás esetén jól jöhet, ha védelmet nyújt egy bőrkabát, vagy akár, bőr nadrág. Tehát az öltözködési szokások inkább a hasznos és mindennapos viselésre alkalmas ruhadarabokra orientálódtak.

Lovas ember ékszerei:

A lovas ember is viselhet ékszert lovaglás közben, hiszen amennyiben annak viselése nem zavaró, nyugodtan viselhetjük.
A HUN harcosok is viseltek ékszert, sőt kifejezetten sok ékszert viseltek. A viselt ékszerek minőségéből és mennyiségéből lehetett következtetni a HUN rangjára. Az ékszereket nem csak ruházatukon, viselték, hanem lovaik szerszámain, nyergein, szíj veretein is. Egy HUN harcos lova, és annak lószerszámai igen nagy kincsnek, számított. Amennyiben a harcos elesett a csata során, a lovát vele együtt temették el. Így régészeti kutatásokból rengeteg ékszer, és díszes lószerszám került elő.

Lovas ékszer

Motoros ember ékszerei:

Elsősorban érdemes megemlíteni, hogy nyomaiban hasonlít a lovas harcosok ékszerezéseihez. Matatós, és nagy kopásálló stabil ékszereket viselnek, aminek inkább a külcsín a fontos, mit az érték. Többnyire az ezüst és nemesacél és bőr ékszereket részesítik előnyben. Törekednek arra, hogy ékszereik egyediek, és az ők kultúrájukkal összhangban legyen. Nem ritka, hogy egy motoros a motorján nyeregtáskát visel, és azt rézverettel, ezüst verettel, teszi egyedivé. A vereteknél, vagy ékszereknél egyaránt fellelhetők a lovas népek, ősi motívumai vagy a koponyák, felvésése.

Motoros ékszer

Szabadság:

A motorozás és a lovaglás is felemelő érzést nyújt, az érzésből visszaköszön a felhőtlen szabadság érzete. Talán ennek tudható be az is, hogy egy motorosok és a lovasok, csak a személyes dolgait viszik makkal, és próbálnak teljesen kiszakadni a megszokott környezetből. A lehető legjobban átadva magukat a szabadság érzetének.